01869 320 320 sales@morleys.co.uk

Case Study:

Barrington CofE
Primary School

 

Location: Barrington, Cambridgeshire  |  Institution: Primary School  |  Student Number: 140  

Installation Date: July 2019  |  Project Value: £16,000

PROJECT SCOPE

The school were having an extension, with the main part being the new library. As the library area was going to be open plan, they didn’t want it to be used as a cut-through, but for it to be an open welcoming area, encouraging the children to pick up a book.
The space also needed to consider a small area for group work.

How we delivered

It was important to make a focal point in the library, so we installed a story wall with a hideaway unit, placing a vinyl graphic of a Roald Dahl quote above the hideaway unit.  To stop the space being used as a walk-through, we put some angled double side bookcases along the two open sides, spaced out with some angled soft seating. A table was then put into the middle of the space so it can be used for group work or interventions, and some beanbags were placed for easy comfort seating that can be moved around the library.

Download this Case Study

Products we used

  • Ergos Chair
  • Crush Bent Tables
  • StoryWall®
  • Bookwork Seat & Browser

“ From the beginning, the design process was different with Morleys. They took the time to come into school, look at the space for our library and talk to us about what we wanted to achieve.

We had a group of children involved in the design process and Morleys met with them and listened to their ideas. We are all delighted with the result – it is the loveliest room in our school. ”

We operate across the whole of the UK and are experts in understanding how educational spaces work.

Morleys Design can support you from the first design stages all the way through to end supply with our complete end-to-end service.

Speak to one of our expert furniture consultants today to discuss how we can help transform your space.

ROW1-1

This will close in 20 seconds